Delikatess med LSS

Delikatess med LSS

Dan före dan-prinskorv med råstekt potatis

KorvPosted by Hanna Edman 2017-12-24 20:26:06
Igår kväll hade jag fullt upp med förberedelserna inför julfirandet och lagrandet av maträtterna som jag skulle laga till vårt julbord.

I kylen hade jag nästan ett kilo prinskorv med tunt skinn, från Scan. Jag hade också en påse med ett och ett halvt kilo fast gotländsk matpotatis, en halv gotländsk gurka. Mannen och barnen gillar ju som bekant korv mer än vad jag gör, så korv fick det bli. En okej kompromiss, enligt mig, med tanke på att jag har stekt potatis som favorit. Jag brukar alltid förkokta min potatis innan jag steker, men igår hade jag som sagt ont om tid, så...

En kan säga att jag hade tur igår. Rätt assistent jobbade, så att säga. Potatisen blev nämligen perfekt stekt enligt mina instruktioner, trots att jag kände mig osäker på hur jag skulle instruera. Hemligheten heter laktosfritt smör. Jag har alltid använt laktosfritt margarin innan, men det laktosfria smöret gjorde absolut susen.

Potatisen skars i små kuber, stektes som skrivet i smör, i omgångar. Det senare är viktigt att poängtera, då det är omöjligt att få bra färg och stekyta på potatis om en tar för mycket i stekpannan. Varje omgång med råa potatisbitar stektes 10-12 minuter för att bli helt perfekta.

korven, ja. Om jag ens ska titta åt prinskorv ska den vara välstekt, på gränsen till att skinnet blir sprucket. Jag stekte en hel panna korv, och fick hela tiden påminna assistenten om att korven måste få mer färg.

Råstekt potatis och korv fick sällskap av gurka, skuren i små kuber.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.